Veganmat som är snäll för magen med fokus på low fodmap

Pyttipanna

Enkel vardagsmat som lätt går att variera beroende på vad som finns hemma! Jag har aldrig  varit speciellt förtjust i ägg varken kokta, stekta  eller serverade på annat vis men det känns lite tomt utan ägg till just pytt och uppfann istället-för-ägg som ett veganskt alternativ! Det är just ett alternativ till ägg, det kommer inte konsistens eller smakmässigt vara precis som ägg utan snarare påminna om ägg. Vill du efterlikna ägg mer testa att ha i lite mer växtgrädde och svart salt!

 

 

 

 

Pyttipanna – 2-3 portioner

Ca.4              potatisar (rå eller kokt)      

Ca.4              morötter 

1/2                 zucchini

2 st.               veganska korvar  (eller annat vegansk protein)

Timjan

Salt och peppar

Olja och/eller margarin att steka i

 

Istället-för-ägg

100 g             naturell tofu

1 dl                växtgrädde

2 msk            potatismjöl/maizena

Ca.2 tsk         svart salt (kala namak)

Margarin att steka i

 

Tärna alla grönsaker. Är potatisen rå börja med att stek den på låg värme tillsammans med timjan i en stor stekpanna. Ha i morötterna och zucchinin efter ca.5-10 min. Använder du koktpotatis kan du ha i allt samtidigt. Blanda om regelbundet.

Skiva korven och ha i den i stekpannan med det andra. Pytten är klar när allt fått en fin stekyta. Glöm inte att smaka av med salt och peppar!

Medans pytten steker mixa alla ingredienserna till istället-för-ägg. Smält margarin i en stekpanna och ha i lite av smeten i ”plättar” med hjälp av en sked eller slickepott. Vänd på ”plättarna” när dom börjar få färg i kanterna.

Servera pytten med istället-för-ägg och inlagda rödbetor (enligt bellybalance är inlagda rödbetor okej att äta men var lite försiktig och känn efter). Annars är en favorit från min sida att servera pytten tillsammans med iFraiche!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress