Veganmat som är snäll för magen med fokus på low fodmap

Vegansk glutenfrikorv!

Hur svårt är det inte att hitta glutenfri korv som dessutom inte får innehålla soja! Detta receptet är baserat på tofu så det är inte sojafritt men snällt mot magen. Men är du allergisk är detta tyvärr inget för dig. Annars är detta ett himla bra recept som går att variera med kryddor form och storlek och såklart lowfodmap. Detta är inte mitt recept utan ett recept jag modifierat för att det ska bli lowfodmap, här hittar ni originalreceptet: http://www.veganstyle.se/?p=957

 
 

Vegansk glutenfri korv

400g              fast naturell tofu

1dl                 glutenfrihavregryn

2msk             tomatpure

ca.3 msk        potatismjöl

1 msk            vitlöksolja

3 tsk              glutenfrisoja

3 tsk              liquidsmoke (rökarom)

2 tsk              timjan

2 tsk              smoked paprika

2 tsk              salt

 

Mixa havregrynen till ett mjöl.

Mixa tofun i en separatbunke.

Blanda sedan alla ingredienser. Här har du möjlighet att gå helt bananas med kryddorna! Detta ovan är bara ett förslag det är jätte gott att ha i tex. sambal (om din mage tål det)!

Forma sedan korvar av smeten och rulla in i aluminiumfolie och snurrar åt ändarna som smällkarameller. Om smeten blev lite lös oroa dig inte! Om du inte kan forma en korv med händerna kan du ta hjälp av folien så det blir korvar endå och koka korven några minuter längre.

 

Koka sedan korvarna i ca.30 min, koka gärna under lock och se till att korvarna hela tiden ligger under vatten eller flytta runt dom så att dem blir jämna.

Plocka sedan upp korvarna ur vattnet och plocka försiktigt bort aluminiumfolien och låt korvarna ”torka”. 

 

Sedan är det bara att använda korven så som du vill! Jag rekommenderar att steka dem så dom får en ordentlig yta. Dom går även bra att frysa in.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress