Hur svårt är det inte att hitta glutenfri korv som dessutom inte får innehålla soja! Detta receptet är baserat på tofu så det är inte sojafritt men snällt mot magen. Men är du allergisk är detta tyvärr inget för dig. Annars är detta ett himla bra recept som går att variera med kryddor form och storlek och såklart lowfodmap. Detta är inte mitt recept utan ett recept jag modifierat för att det ska bli lowfodmap, här hittar ni originalreceptet: http://www.veganstyle.se/?p=957
Vegansk glutenfri korv
400g fast naturell tofu
1dl glutenfrihavregryn
2msk tomatpure
ca.3 msk potatismjöl
1 msk vitlöksolja
3 tsk glutenfrisoja
3 tsk liquidsmoke (rökarom)
2 tsk timjan
2 tsk smoked paprika
2 tsk salt
Mixa havregrynen till ett mjöl.
Mixa tofun i en separatbunke.
Blanda sedan alla ingredienser. Här har du möjlighet att gå helt bananas med kryddorna! Detta ovan är bara ett förslag det är jätte gott att ha i tex. sambal (om din mage tål det)!
Forma sedan korvar av smeten och rulla in i aluminiumfolie och snurrar åt ändarna som smällkarameller. Om smeten blev lite lös oroa dig inte! Om du inte kan forma en korv med händerna kan du ta hjälp av folien så det blir korvar endå och koka korven några minuter längre.

Koka sedan korvarna i ca.30 min, koka gärna under lock och se till att korvarna hela tiden ligger under vatten eller flytta runt dom så att dem blir jämna.
Plocka sedan upp korvarna ur vattnet och plocka försiktigt bort aluminiumfolien och låt korvarna ”torka”.

Sedan är det bara att använda korven så som du vill! Jag rekommenderar att steka dem så dom får en ordentlig yta. Dom går även bra att frysa in.
0