Coleslaw känns ibland som ett bortglömt tillbehör men kan verkligen vara super gott. Passar perfekt nu när solen äntligen börjar titta fram och man verkligen börjar få sommar vibbar. I vanliga fall görs coleslaw på vitkål. Vitkål är inte low fodmap i större mängder om du inte väljer färsk vitkål. Ett säkrare kort är istället rödkålen, så jag gjorde coleslaw på rödkål istället helt enkelt. Smakskillnaden är inte stor men rödkålen ger en charmig ljusrosa ton som bidrar till en färgklick på tallriken.

Super enkel mild Coleslaw
Ca.300-400g rödkål
2-3 st morötter
2,5 dl ifraiche (eller avrunnen ghurt av valfri sort)
1-2 msk senap
1 tsk socker (går att utesluta)
Salt och peppar
Riv morötterna och skär rödkålen tunt.
Blanda allt, låt gärna stå en liten stund innan servering så att kålen hinner mjukna lite!
0